Lena har deltaget på Oprydningsforløbet.

Hun fortæller her om hendes oplevelse med at være på forløbet og have Janni som oprydningsmentor undervejs.

Lena har gennemgået en kæmpe udvikling og har fået så mange indsigter på 100 dage, som hun kan tage med videre i sin hverdag og skabe mere ro og overblik i hendes hjem.

Hvad fik dig til at tilmelde dig Oprydningsforløbet? 

“Jeg har gennem flere år forsøgt at rydde op og ud. Jeg sad fast, kunne ikke se mig ud af rodet og havde brug for hjælp og støtte.

Jeg har før købt oprydningsforløb hos andre, som sikkert også er rigtigt gode. Men jeg har ikke fået brugt forløbene, fordi det hele var på egen hånd, og man fik al materialet på én gang. Jeg blev for overvældet og kom kun i gang få dage og gik så død i det. Og så følte jeg mig på egen hånd igen.

Lenas udvikling

På Oprydningforløbet har det været en kæmpe hjælp, at jeg har fået en mail hver dag i 100 dage, så jeg hele tiden blev mindet om processen, kunne se, at selv hvis jeg tog meget små skridt, kom jeg fortsat videre i processen, og alt tæller!

Det var også vigtigt for mig, at der er mulighed for løbende sparring både med dig, Janni, og med gruppen. Og at man er i et fællesskab undervejs.”

Hvordan har det været for dig at have mulighed for personlig sparring på mail?

“Det er en fantastisk mulighed, som jeg har benyttet mig alt for lidt af.”

Hvad siger Camilla, Karina og Shannie om Oprydningsforløbet (nu kaldet flow forløb) – læs mere her

Hvad var dine forventninger og mål til Oprydningsforløbet?

“Jeg havde forventningen om at skille mig af med mange ting. Det er klart blevet indfriet. Det har været en stor hjælp med daglige påmindelser om at sige farvel til en ting.

Jeg har skilt mig af med langt mere end de 100 ting, man ville komme op på i forløbet ved at tage én ting om dagen.”


Hvordan har det været for dig at Oprydningsforløbet varede 100 dage? for langt eller kort, andet?

“Det var meget tilpas.

Det måtte ikke have været meget kortere, for der var brug for tid til mange refleksioner og øvelser, og refleksionsopgaverne havde jeg brug for pauser imellem, da de er mere krævende.”


Hvad er det bedste der er sket for dig under Oprydningsforløbet?

“At få løbende støtte, konkrete råd og sparring, super gode refleksionsspørgsmål, meget oplivende og motiverende lives hver måned, en god tryghed i gruppen og at føle, at jeg ikke var alene.

At andre så og forstod mine udfordringer, heppede og forstod det, jeg har opnået, som for andre kan se ud af lidt, men gruppen ved, hvad det har krævet for mig.”


Jeg vil også have støtte, konkrete råd og sparring til min oprydning, så det kan føles let og flowskabende tag mig til siden med flow forløbet og tilmeldingen

Hvordan havde du det i dit hjem den dag du startede på forløbet?
og hvordan har du det nu?

“Jeg var nærmest druknet i mit hjem og blev voldsomt drænet af al rodet.

Jeg havde en følelse af magtesløshed og fortabthed, der slet ikke var til at overskue.
Den følelse er lettet og ændret til mere håb og tro på, at jeg faktisk kommer til at få et hjem, der er rart og overskueligt at være i, at jeg kan ændre mine uhensigtsmæssige mønstre og komme til at lade op i mit hjem snarere end at blive drænet.”


Jeg vil også have sparring til min udvikling tag mig til flow forløbet og tilmeldingen

Hvordan har det været for dig at have mulighed for at dele dine udfordringer og sejre under forløbet i den lukkedes Facebook gruppe?

“Det har været uvurderligt, især live spørgetimerne.”


Hvilke forandringer kan du med lethed og flow skabe i dit hjem efter du har været på Oprydningsforløbet?

Det er blevet langt lettere for mig at sige farvel til ting. Og oven i købet at give dem direkte til genbrug i stedet for at forsøge at sælge det først. Mine fokuspunkter for daglig oprydning kører også lettere.”


Hvor meget tid har du i brugt hver dag på at “være på kursus” + “på at gøre det du har lært” altså implementerer det i din hverdag?

“Jeg har læst de daglige mails og set videoerne. Det tog få minutter.

Det er vigtigt at huske, at den tid, man bruger på forløbet, ikke er noget “ekstra”, man skal sætte tid af til. Forstået på den måde, at alt hjælper én i retning af det, man ønsker: et hjem og hverdag med mere flow og overskud.

Jeg synes, alle opgaver og mails bidrager til selve arbejdet med at komme derhen med sit hjem og hverdag, som man ønsker.”


Har du lært noget nyt om dig selv og dine behov for et hjem der passer til dig?

“Ja.

Jeg er blevet mere klar over mit store behov for langt mere overskuelighed i mit hjem, at have færre ting, at det hjælper mig at få overblik over mine ting, så jeg ved, hvad jeg har og at jeg ikke behøver at købe mere, at jeg har brug for plads og fysisk ro i hjemmet for at kunne være kreativ, som jeg ønsker.

Og det er en kæmpe inspiration at se, hvordan du og din familie lever, når jeg følger dig på Instagram og hører dig fortælle på Facebook: du lever virkelig det, du rådgiver om! Når jeg synes, det er uoverskueligt, får jeg mod på at fortsætte ved at se på din tilværelse og hjem, hvor godt det bliver, når jeg kommer længere!”


Har det været investering (tid og penge) værd at deltage på forløbet?

“Ja! I høj grad!!!

Tiden har jeg brugt meget mere målrettet og hensigtsmæssigt, end jeg ville have gjort uden forløbet.


Hvad siger andre deltagere af Oprydningsforløbet (nu kaldet flow forløbet)- Læs om Camilla, Karina og Shannie her

Hvad vil du sige til andre som overvejer at tilmelde sig Oprydningsforløbet?

“Gør det! Og gå helhjertet ind i det.

Brug gruppen og Janni og husk, at det er SÅ godt at tage lidt ad gangen. Med små skridt rykker man sig også, og pludselig kan man se en stor forskel.

Du arbejder dig stille og roligt den rigtige vej og har fået mulighed for at se nye vinkler på dit hjem og din hverdag, som kan give dig en masse, ikke mindst mod og en vej at fortsætte af.

Det kan tage lang tid at foretage ændringer i hjemmet og i ens vaner. Og det er ok. Med forløbet får man hele tiden støtte og vejledning og ved at række ud og dele med Janni og gruppen, kan man få endnu mere ud af forløbet.”


Andet du har lyst til at dele? Stort som småt? 

“Det har været et helt fantastisk givende forløb og meget mere omfattende ud over hele tilværelsen, end jeg havde ventet.

Det giver så gode overvejelser og indsigter i ens værdier, hvad der er vigtigt for én for at trives i sit hjem og sin hverdag, og den større bevidsthed om disse værdier hjælper også konkret med valg om, hvilke ting man ønsker at beholde og skille sig af med.”

Jeg vil også lære at skille mig af med ting fra mit hjem og få alt den støtte som flow forløbet givertag mig til siden med flow forløbet og tilmeldingen